Opskrift
600 g frisk tun (sushi-tun)
1 bundt frisk koriander
1 bundt frisk purløg
1 bundt frisk mynte
1 moden avocado
2 spsk. sesamfrø
saft af 2 limefrugter
2 spsk. sesamolie
1 spsk. fiskesauce
GRØN SALAT
1 romainesalathoved
3 spsk. olivenolie
1 spsk. hvidvinseddike
1 fed hvidløg
salt og friskkværnet peber
TILBEHØR
groft brød
1. TUNTATAR: Skær tunkødet i fine tern. Hak koriander, purløg og mynte. Skær avocadoen i fine tern uden skræl. Rør tun, krydderurter, sesamfrø og avocado sammen. Smag til med limesaft, sesamolie og fiskesauce. Fordel tataren i portionsforme, og stil dem i køleskabet.
2. GRØN SALAT: Skyl salaten, og skær den i tynde strimler. Rør olie, eddike og presset hvidløg sammen til en dressing, og smag til med salt og peber. Hæld dressingen over salaten.
3. SERVERING: Vend tuntataren ud af formene og direkte over på tallerkener. Servér med grøn salat og brød.
TIP: sushi-tun, når den skal serveres rå. Alternativt kan du selv fryse frisk tun ned i 2 døgn, så får den kvalitet som sushi-tun.