Hummer

Råvare

Hummer - fra fattigkost til delikatesse

Før hummer havnede på de fine restauranters menukort, var den ussel konservesmad og gødning til markerne. Overfiskeri gjorde dog krebsdyret sjældent, og den fik ny status som delikatesse. Også foie gras, østers og sushi startede som discountmad.

HummerKogtHel.Freestyle01.0212150_srcset-large

Den lille by Shediac på Canadas atlanterhavskyst har kun 6.000 indbyggere, men den kalder sig stolt for “verdens hummerhovedstad”. Turister fra hele verden strømmer til Shediac til fiskerlejets årlige hummerfestival.

for at sætte tænderne i friskt skaldyrskød af langt højere kvalitet, end storbyernes mest eksklusive restauranter kan servere.

Under festivalen står menuen nemlig nemlig på hummere, der lige har skiftet skjold. Deres kød er særligt velsmagende, men de må spises lige efter fangsten, for skaldyrene er for sårbare til eksport.

Hummere fra Canada er verdenskendt for deres kvalitet og smag. Men tradition spiller også en stor rolle.

Områdets fiskere fanger stadig på samme traditionelle, miljøvenlige måde, som de gjorde for 125 år siden: Med madding i fiskekasser, som de sejler ud i små fiskerbåde, oftest betjent af en enkelt mand eller to. I Canada passer man med andre ord på miljøet – man respekterer naturen, for forsvinder hummerne, forsvinder levebrødet for tusindvis af familier.