Laks

Råvare

Islandsk Laks

Alt vores laks i vores betjente afdelinger er altid Laks fra Island.
Det smager som vildlaks – Passer på naturen.

Islandsk laks er varebetegnelsen for et nyt og unikt fersk lakseprodukt og et enestående opdrætskoncept fra det nordvestlige Island – et område kendetegnet for sine ideelt kølige og krystalklare vande. En ny type opdrættet laks, der smager, føles og ser ud som vildlaks. Og en ny type lakseopdræt, der fungerer i harmoni med naturen, uden brug af kemikalier og antibiotika og med plads for laksen at boltre sig på.

caroline-attwood-301746-unsplash
caroline-attwood-576169-unsplash
cosmic-timetraveler-39770-unsplash

Islandsk laks står for

FRIHED I RENE FJORDE
Islandsk laks ligner vildlaks i tekstur og smag, fordi laksen får plads til at svømme og springe i fjordenes kolde, strømholdige vand til trods for fangenskabet. Med en nedsat avlstæthed, under 10kg pr. m3, udvikler laksen helt naturligt et tæt, spændstigt og muskuløst kød, når den boltrer sig i vandet – og dét kan smages.
Islands nordvestlige fjorde er kendte for deres rene vand og friske understrømme. Her, hvor den kolde, arktiske strøm møder Golfstrømmen er forurening så godt som ikke-eksisterende, og for at sikre at regionen forbliver ren, opdrættes Islandsk laks udelukkende efter et rotationsprincip: Når én sæsons laks er høstet, lægges fjorden brak et helt år, så miljøet altid bevarer sin naturlige balance.

BÆREDYGTIGT FISKEFODER
Islandsk laks fodres blandt andet med ECO Fede – et islandsk kvalitetsprodukt med et højt indhold af fisk og fiskeolie, som udelukkende stammer fra biprodukter af bæredygtigt fiskeri i Nordatlanten. Ingen fisk fanges for at blive til foder for vores laks – tværtimod udnytter ECO Fede god fiskeprotein og -olie, der ellers ville gå til spilde.
Foderet er udviklet netop til vores Islandsk laks og indeholder helt op til 30-35% ingredienser fra fisk. Det kan både ses og smages, og det betyder samtidig, at Islandsk laks er pakket med sunde omega-3 fedtsyrer og har helt hvidt og rent fedt, som er proportionelt fordelt og autentisk velsmagende.

MÅLET ER UDBYTTE UDEN IMPACT
Hele filosofien bag Islandsk laks er rodfæstet i den renhed, der kendetegner Islands natur: Et kemifrit opdræt uden negativt aftryk på naturen, drevet hovedsagligt på vedvarende energi. Og dét mål er nået.
Opdrættet af smult på land opvarmes fx. udelukkende af Islands geotermiske kilder, og overfloden af den lokale, vedvarende energi betyder, fiskene kan vokse sig langt større end normalt, før de sættes ud i fjorden. 3-400g vejer de, når de slår i saltvandet for første gang – stærke nok til at undvære antibiotika og så modstandsdygtige at næsten ingen forgår.

INGEN KEMI, MASSER AF KNOFEDT
Islandsk laks opdrættes helt uden brug af antibiotika, kemikalier og aflusningsmidler. Vores metoder og Islands naturlige miljø betyder, vi hverken har sygdoms- eller luseproblemer. Og vores bure og net? Dem renser vi med vand og knofedt. Det er også en slags naturkraft.
Vi tror på, principperne bag Islandsk laks er fremtiden. Og vi er sikre på, dét kan smages.

• SPÆNDSTIGT KØD FRA STÆRK, VELNÆRET MUSKULATUR
• REN, FYLDIG OG AUTENTISK SMAG SOM VILDLAKS
• KLAR, HVID FEDTKANT FRA BÆREDYGTIGT KVALITETSFODER
• ET BÆREDYGTIGT PRODUKT HELT UDEN KEMI

KVALITETSKONTROL
Vores kvalitetsstyringssystem er baseret på Good Manufacturing Practices (GMP) og Hazard Analysis og Critical Control Points (HACCP). Vi har aktiv intern kontrol og arbejder tæt sammen med Levnedsmiddel- og Veterinærmyndighederne for at opretholde og forbedre kvaliteten.

HØJ NIVEAU AF OMEGA – 3
Nøglefunktionen i det kvalitetscertificerede foder, der anvendes til Arnarlax laks, er en omhyggeligt styret balance mellem næringsværdi og bæredygtighed. Ved at bruge kun certificeret kvalitetsfoder og den nyeste fodringsteknologi er vores laks rig på omega-3 fedtsyrer og andre vigtige næringsstoffer.

INGEN ANTIBIOTIKA
Ingen brug af antibiotika. Al laks vaccineres i smoltfaser, som gør den resistent over for forskellige infektioner og sygdomme. Vi arbejder tæt sammen med dyrlæger for at optimere fiskens sundhed og velfærd.

INGEN-GMO
Vi bruger INGEN-GMO produkter. ALT laks er opdrættet på Island og kommer fra en stamme kaldet SAGA laks. Et af de vigtigste aspekter ved opdræt af sund laks er at bruge foder af høj kvalitet. Alt vores foder er uden -GMO-. Alle råvarer kommer fra bæredygtige kilder og kan spores tilbage til deres oprindelse.