Torsk med sennepssovs

Opskrift

Torsk med sennepssovs er en klassisk ret som findes i adskillige versioner – i denne version har jeg ændret i to af elementerne. Jeg har skiftet de syltede rødbeder ud med råmarinerede ditto, for at tilføre retten lidt sprødhed, og jeg har skiftet det kogte hakkede æg ud med et pocheret af slagsen. Dette valg hovedsageligt begrundet af min forkærlighed for pocherede æg.
En kort dom: Rødbeder – succes! Pocheret æg – ikke helt på niveau med originalen, men absolut et forsøg værd.

Billede1

Torsk, porcheret æg, rødbede og sennepssovs. Her serveret med en kartoffel/gulerodspuré
Smørdampet torsk
800 gr torskefileter
1 dl hvidvin
3 dl vand
20 gr smør
Dild

– Torskefileterne tørres og krydres med salt og peber.
– De resterende ingredienser bringes i kog
– Fileterne placeres i lagen og tildækkes med et stykke stanniol.
– Fisken dampes i 4-6 min, til den er helt hvid og fast.
– Lad fisken trække i lagen i ca. 5 min.

Pocheret æg
Se her hvordan du tilbereder det perfekte pocherede æg.

Råsyltede rødbeder
2-3 rødbeder
3 spsk olivenolie
2 spsk balsamicoeddike
1 knust fed hvidløg
Lidt sukker

– Skræl og snit rødbederne i (2-3mm) tynde stave.
– Bland olie, eddike, hvidløg og sukker sammen i en skål og kom rødbederne heri.
– Lad rødbederne marinere tildækket i køleskabet.

Sennepssovs
20 gr Smør
1-2 spsk Hvedmel
1 dl Mælk
1 dl Fiskefond
1-2 tsk Fiskesennep

– Smelt smørret og rør melet i – bages igennem uden at det tager farve.
– Den varme fiskefond røres i og det koget op.
– Herefter tilsættes mælken, til konsistensen er som ønsket.
– Fiskesenneppen tilsættes – uden at sovsen koger, da den ellers vil skille.
– Smages til med salt og evt. lidt hvidvinseddike.

Anret og server hele herligheden med sprødstegte bacontern og friskrevet peberrod.

Bon appétit!

Opskrift lånt af gastromad